Луценко вимагає арешту Розенблата: Більшої ганьби не уявляю.

 

На засіданні реґламентного комітету Верховної Ради продемонстрували відео, котре, згідно з твердженням Генпрокурора Юрія Луценка, є доказом хабарництва депутата Борислава Розенблата.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

Зокрема, на відео, зафільмованому прихованою камерою у ресторані, чути, як Розенблат розмовляє з аґентом правоохоронців "Катериною", вони домовляються щодо сприяння нелегальному видобутку бурштину, внесення правок до відповідного законопроекту. Розенблат називає у розмовах різні суми, які йому має дати "Катерина".

 

Голос за кадром повідомляв, що "Катерина" передавала Розенблату ці суми – як самому Розенблату, так і через посередників, зокрема охоронця нардепа. Голос за кадром також повідомляє, що було встановлено причетність депутата до незаконного видобутку і збуту бурштину, впливу на місцеві виборчі процеси.

 

Генпрокурор після демонстрації відео зазначив, що воно підтверджує необхідність надання згоди ВР не лише на притягнення до кримінальної відповідальності, а й арешту Розенблата. "Думаю, що дані епізоди абсолютно чітко показують наявність підстав для внесення подання не тільки щодо згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а й затримання та арешту нардепа Розенблата за статтями "зловживання впливом" та "отримання хабара", – сказав Луценко.

 

Очільник ГПУ додав, що, як видно з оперативного відео, Розенблат має серйозний вплив не лише на депутатський корпус, а й на інші гілки влади, зокрема судову. "Також має фінансову можливість не тільки залишити, а й проживати за територією України. Його родина володіє рядом іноземних компаній, що також може сприяти його перебуванню за кордоном у разі втечі", – обґрунтував Генпрокурор.

 

Понад те, Луценко закликав Розенблата добровільно скласти депутатські повноваження. "Бориславе Соломоновичу, я би на вашому місці як ваш знайомий сьогодні підписав би заяву про складання з себе депутатських повноважень. Тому що більшої ганьби для Житомирщини, для фракції БПП, для Верховної Ради, для усього правлячого класу я собі не уявляю", – звернувся головний прокурор.

 

Сам же Розенблат обіцяв депутатам не ховатися від слідства й назвав звинувачення необґрунтованими. "Нікуди з України я не збираюся втікати... Тому, будь ласка, арештовуйте, це ваша справа, голосуйте. Своє ім'я я відстою", – сказав Розенблат.

 

07.07.2017