"Велика сімка" закликала ВР ухвалити пенсійну реформу ще до канікул.

 

Посли країн "Великої сімки" заявили про рішучу підтримку проекту пенсійної реформи, запропонованого урядом, і закликали Верховну Раду схвалити належний законопроект до виходу депутатів у літню відпустку.

 

Про це йдеться у заяві послів G7, опублікованій на офіційній сторінці амбасади Італії в Україні.

 

"Ми, посли "Великої сімки", хотіли б висловити нашу рішучу підтримку плану пенсійної реформи, запропонованого українським урядом, і ми закликаємо Раду ухвалити без затримок відповідне законодавство на своєму пленарному засіданні наступного тижня. Пенсійна реформа є одним із найбільших викликів для будь-якого уряду, і ми хотіли б відзначити політичну мужність та далекоглядність, з якими керівництво України втілює давно назрілу реформу", – йдеться у заяві.

 

Дипломати звертають увагу, що пенсіонери становлять понад чверть населення України, водночас середній розмір пенсій є надзвичайно низьким, а витрати на пенсії в Україні – 11% ВВП – одні з найвищих у Європі. "Ця невідповідність свідчить про необхідність відновити належний соціальний договір між державою та її громадянами, а також швидко ухвалити пенсійну реформу, яка підвищує справедливість, передбачуваність та стійкість системи", – арґументують посли.

 

"Oскільки працелюбні українці сприяють розвитку своєї країни, вони заслуговують на те, щоб мати надійну пенсійну систему, яка б забезпечувала гідну винагороду за таку роботу. У той же час фіскальна стійкість країни потребує посилення. Ми вважаємо, що запропонована реформа забезпечує необхідну рівновагу між цими цілями. Зараз відповідальність усіх обраних парламентаріїв полягає в тому, щоб забезпечити схвалення та впровадження цієї реформи, створюючи краще майбутнє для нинішнього та майбутніх поколінь України", – резюмують представники G7.

 

07.07.2017