Правоохоронці оприлюднили відеодокази причетності Полякова і Розенблата до «бурштинової мафії».

 

Правоохоронні органи оприлюднили відео розмов та зустрічей депутата від «Народного фронту» Максима Полякова, що демонструють його причетність, а також причетність депутата від БПП Борислава Розенблата, до «бурштинової мафії», передає Еспресо.

 

Відповідні відеоматеріали під час засідання регламентного комітету Верховної Ради у цій справі представив очільник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

 

На відео, зокрема, представлені розмови Максима Полякова та його помічниці з агентом правоохоронців Катериною, яка підтведжує залученість нардепа до махінацій із бурштином. Так, в одній з розмов Максим Поляков каже помічниці, що всю цю аферу розробив Борислав Розенблат.   

 

Понад те, на відео обговорювали схеми внесення правок до законопроекту і передачу грошей за ці дії.

 

Максима Полякова підозрюють в отриманні хабара у розмірі 7,5 тис. доларів у справі про незаконний видобуток бурштину. Генпрокурор Юрій Луценко заявив про ще 2 подання щодо депутата – вони стосуються його затримання та арешту, передає Укрінформ. Нардепу загрожує до 12-ти років позбавлення волі. Це ж стосується і Борислава Розенблата, який теж проходить у «бурштиновій справі» і якому інкримінують отримання хабара в розмірі 15 тис. доларів США.

06.07.2017