Акти вандалізму щодо синагог.

 

У Львові зафіксували два акти вандалізму щодо єврейської спадщини. Невідомі зловмисники кинули «коктейль Молотова» у чинну синагогу на вулиці Братів Міхновських, 4. Тим часом синагогу на вулиці Вугільній, 3, обписали зневажливими висловами, повідомила прес-директорка Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Адель Діанова, передає "Твоє місто".

 

У відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області розповіли, що інцидент трапився у ніч на 30 червня. Сторож синагоги на вулиці Міхновських о 6.30 ранку зателефонував до поліції і повідомив, що близько 4-ї год. невідомий кинув через огорожу пляшку з невідомою речовиною і вона розбилася об стіну.

 

За словами сторожа, він не викликав пожежників, бо вогонь згас сам і не завдав шкоди.

 

Поліцейські, які приїхали на місце виклику, виявили уламки скляної пляшки, які скерували на експертизу.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 ККУ (хуліганство).

 

«Ми суворо засуджуємо акти вандалізму, які відбулись у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємось до правоохоронних органів, аби максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є і буде містом толерантним», – зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

 

 

03.07.2017