Прокуратура скориґувала підозру винуватцям розгону Майдану.

 

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру колишнім високопосадовцям, причетних до злочинів проти учасників Революції гідності 18–20 лютого 2014 року.

 

Йдеться про колишніх президента України Віктора Януковича, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, голову Служби безпеки України Олександра Якименка, першого заступника голови СБУ Володимира Тоцького, начальника міліції громадської безпеки ГУМВС Києва Петра Федчука.

 

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, цю ватагу підозрюють у вчиненні й організації низки тяжких та особливо тяжких злочинів, скоєних у період між 18.02.2014 по 20.02.2014 у центральній частині Києва, у складі організованої злочинної групи. Колишнім посадовцям висунули підозру у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, в організації перевищення працівниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисного вбивства двох і більше осіб, закінченого замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту.

 

"Повідомлення про підозру вручено захисникам колишніх високопосадовців та у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень", – зазначили у прокуратурі.

 

01.07.2017