ГПУ передала до ВР подання про зняття недоторканності з Добкіна.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко передав до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з нардепа "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна.

 

Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М.Добкіна, в діях якого вбачаються ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 млн грн", – поінформував генпрокурор.

 

Сам Михайло Добкін іще в обід у четвер заявив, що має інформацію про підготовку подання прокуратурою щодо його особи.

 

У коментарі виданню "Страна.ua" екс-голова Харківської ОДА та колишній бурмистрер Харкова сказав, що трактує дії ГПУ як "тиск на опозицію".

 

Добкін запевнив, що не тікатиме із країни. "Я ніде не планую тікати і навіть скасував заплановану паломницьку поїздку в Єрусалим. Поїду, коли розвалиться ця плюгава справа проти мене", – сказав Добкін.

 

21 червня генеральний прокурор України передав до парламенту п'ять клопотань про зняття депутатського імунітету: на Олеся Довгого ("Воля народу"), Андрія Лозового (Радикальна партія), Євгена Дейдея і Максима Полякова (обидва – "Народний фронт"), Борислава Розенблата (БПП).

 

29.06.2017