Суд дав згоду на заочне провадження у справі про державну зраду Януковича.

 

Оболонський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури щодо процедури заочного провадження у розгляді по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

 

Суддя Владислав Дев'ятко прийняв таке рішення через повторну нез'яву Януковича на засідання.

 

"Суд ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження стосовно обвинуваченого Віктора Януковича... Ухвала оскарженню не підлягає", – зачитав суддя Дев'ятко.

 

При цім захист екс-президента вважає, що Янукович не є обвинуваченим у цій справі.

 

Станом на 12:00 прокурор головної військової прокуратури Руслан Кравченко зачитує обвинувальний акт.

 

Попередньо захист Януковича вимагав оприлюднення повного тексту обвинувального акту. Суддя ж зауважив, що обвинувальний акт завжди оголошується у повному обсязі, якщо немає згоди обох сторін про інше.

 

Окрім того, напочатку засідання суд відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про допит осіб, які можуть свідчити про загрозу життю Януковича.

 

Зі слів адвоката Януковича Віталія Сердюка, до суду вартувало б викликати на допит Сергія Литвиненка, Дмитра Іванцова, Олександра Вінніченка та Сергія Бернадського з управління державної охорони, а також інших бодіґардів, один із котрих був охоронцем у Межигір'ї.

 

"Це люди, які можуть свідчити про реальну загрозу життю Януковичу", – зазначив Сердюк.

 

З його слів, свідки також "можуть пояснити причину неявки Януковича", для життя якого, як стверджує Сердюк, є загрози у разі перетину державного кордону України.

 

Суд зважив, що клопотання необґрунтоване.

 

29.06.2017