СБУ запобігла підпалові офісу "Батьківщини".

 

Служба безпеки України запобігла підпалу офісу “Батьківщини” в Києві, котрий, згідно з інформацією правоохоронців, зорганізували російські спецслужби.

 

Як заявив керівник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, безпосередніх виконавців цієї провокації вже затримали, інформує аґенція УНІАН.

 

Він розповів, що СБУ отримала оперативну інформацію про наміри спецслужб Російської Федерації створити в Україні штучні передумови для інспірування широкомасштабних акцій протесту.

 

“З цією метою особам, що переховуються на території Росії від українського правосуддя, було поставлено завдання організувати напад із використанням вибухових пристроїв та запалювальних сумішей на офіс Всеукраїнського об'єднання “Батьківщина” у Києві. Задум російських спецслужб полягав у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з державною владою та спровокувати акції протесту під час святкування Дня конституції”, – сказав Кононенко.

 

Зі слів представника спецслужби, нападників "узяли" о 04:33 на місці злочину біля офісу “Батьківщини” на вулиці Турівській. “Вони були затримані на гарячому при спробі закидати офіс “Батьківщини” пляшками із запалювальною сумішшю”, – повідомив Кононенко.

 

Він також розповів, що виконавці родом із Західної України. “Вони прибули до столиці спеціально для скоєння злочину і після цього вже сьогодні зранку мали повернутися додому. За скоєння злочину вони мали отримати грошову винагороду від осіб, що переховуються на території Росії”, – сказав Кононенко.

 

Наразі в СБУ не можуть оприлюднити прізвища виконавців, утім, там оголосили, що двоє з трьох нападників раніше були причетні до організації акцій з блокування траси Київ–Рава-Руська 29 березня.

 

26.06.2017