Пробний рейс здійснив новий потяг до Польщі.

 

Учора, 25 червня, відбувся пробний рейс потяга між прикордонними містами Хирів та Загуж. Аби обговорити подальші перспективи залізничного шляху, сторони зустрілися на міжнародному пункті пропуску «Смільниця – Кросценко», інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

У першому рейсі взяли участь Богдан Жоньца – голова сеймової комісії з питань інфраструктури, Єжи Зуба – радник Саноцького повіту, координатор проекту Карпатська регіональна залізниця, члени польської делегації, а також Олег Синютка – голова ЛОДА, Орест Бонк – голова Старосамбірської РДА.

 

Прикордонне залізничне сполучення у цьому напрямку (до  м. Ясло – Республіка Польща) функціонувало ще з 1994 року і було єдиним залізничним шляхом для мешканців Старосамбірського району та Бєщадського повіту Підкарпатського воєводства.

 

У 2010 році поїзд Хирів – Ясло (№920/931-922/933), який складався з вагонів та локомотива формування Польських залізниць, завершив курсування за рішенням польської сторони. За цей час його послугами скористалися понад 1 250 000 осіб.

 

Очікується, що відновлення цього міжнародного потяга позитивно вплине на розвиток туризму в гірських районах та сприятиме розвитку транскордонного співробітництва, а також стане альтернативою для перетину кордону мешканцям прикордонних територій.

26.06.2017