Суд почав слухати справу про держзраду Януковича посутньо.

 

В Оболонському суді Києва розпочалося перше судове засідання по суті у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

 

Про це повідомляє аґенція УНН.

 

“Суд починає розгляд справи за обвинуваченням Януковича”, – сказав головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

 

Судовий розпорядник повідомив, що обвинувачений Янукович на засідання не з’явився.

 

Раніше Оболонський суд призначив до розгляду по суті обвинувального акту щодо Януковича на 10:00 26 червня.

 

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському суді Києва оголосив у відеорежимі повідомлення екс-президенту України Віктору Януковичу про підозру у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, учинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни – злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27, ч.3 ст.110, ч.5 ст.27, ч.2 ст.437 ККУ.

 

UPD. Судове засідання завершилося невдовзі після початку. Як заявив суддя, посутній процес можливий лишень у випадку повторної нез'яви підсудного. "Дійсно, потрібна повторна неявка обвинуваченого на судове засідання для того, щоб можна було прокурору поставити питання, а суду можна було дати можливість стороні захисту висловити свою думку і вирішити це питання шляхом ухвалення судового рішення про призначення спеціального судового розгляду справи щодо відмови в спеціальному судовому засіданні", – повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, згідно з аґенцією "Укрінформ".

 

Суд відклав судове засідання на 10:00 29 червня.

 

26.06.2017