США можуть надати Україні озброєння ще цього бюджетного року.

 

Президент Петро Порошенко заявив, що питання постачання Україні оборонної зброї зі Сполучених Штатів Америки можуть вирішити ще цього року, у жовтні.

 

Про це голова держави розповів під час інтерв’ю українським телеканалам, інформує аґенція "Укрінформ".

 

"Під час зустрічі з міністром оборони – що було підтверджено під час зустрічі в Білому домі – позицію щодо постачання оборонної зброї спробують вирішити в межах поточного бюджетного року, а ви знаєте, що він триває до жовтня; і ми також чекаємо, що ці позиції будуть прийняті і реалізовані", – сказав Петро Порошенко.

 

З його слів, сьогодні текст оборонної угоди вже майже погоджено, і протягом двох-трьох місяців очікується візит міністра оборони США в Україну, під час якого ці угоди можуть бути підписані.

 

Президент зазначив, що питання надання зброї розглядалося на кількох рівнях, зокрема і в Пентагоні. Голова держави зауважив, що Сполучені Штати високо оцінюють військову майстерність України, а також дії начальника генерального штабу Віктора Муженка, котрий також провідував Вашингтон.

 

"Він (голова Пентагону, – Z) каже: ми знаємо Віктора, це справжній герой, ми дуже тішимося тим, що вам вдалося зробити за три роки, ви маєте цим пишатися. Він сказав про те, що це не просто жест ввічливості, це думка усіх американських експертів, радників, які зараз працюють, в тому числі і чотиризіркових генералів, у тому числі і колишніх керівників генерала Меттіса, які зараз працюють в ЗСУ. Він каже, що я буду робити все можливе для того, щоби розширити нашу оборонну співпрацю, забезпечити вирішення питання про надання Україні оборонної зброї, і це було великим успіхом", – сказав Порошенко, котрого цитує аґенція УНІАН.

 

26.06.2017