Михайло Фрідман купить британську мережу здорового харчування.

Мова йде про придбання Holland & Barrett

 

 

Інвестиційний фонд L1 Retail вихідця зі Львова, мільярдера, співвласника «Альфа-груп» і головного спонсора львівського фестивалю «Альфа-джаз» Михайла Фрідмана досяг угоди про придбання британської продуктової мережі Holland & Barrett у фонду Carlyle Group.

 

Holland & Barrett – одна з найбільших у Європі мереж здорового харчування. Вартість контрольного пакета акцій компанії, яку купує Фрідман, становить £1,8 млрд (близько $2,3 млрд) – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Holland & Barrett – це популярна мережа магазинів, які спеціалізується на вітамінах, харчових додатках та інших продуктах для здорової дієти. Обсяги продажів Holland & Barrett в 2016 році становили £610 млн, прибуток до вирахування податків і амортизації – £150 млн.

 

Роздрібна мережа Holland & Barrett була заснована ще 1870 року в торговому містечку Бішоп-Стортфорд на сході графства Гартфордшир. Зараз на рітейлера працює понад 4000 осіб. У мережі Holland & Barrett 1150 філій, з яких близько 600-т розташовані у Великій Британії. Решта магазинів працюють у Китаї, Нідерландах і ОАЕ.

 

Фонд L1 Retail, який придбає мережу Holland & Barrett, створила наприкінці минулого року голдингова компанія Фрідмана Letter One. Оборудку планують завершити у вересні цього року. Як очікується, Пітер Алдис, виконавчий директор Holland & Barrett, збереже свою посаду.

 

Відомо, що L1 Retail найняв колишнього банкіра з Goldman Sachs і радників з Argos і Home Retail Group, котрі допомагають визначити великі європейські компанії, які займаються роздрібною торгівлею і є перспективними для майбутніх придбань.

 

Згідно з квітневим рейтингом Forbes, статки Михайла Фрідмана оцінюються в 14,4 млрд доларів.

26.06.2017