Відповідь на ультиматум Синютки Садовий озвучить завтра.

 

Міський голова Львова Андрій Садовий відреагував на листа голови ЛОДА Олега Синютки про передачу функції щодо очищення обласного центру від сміття обласній владі.

 

«Щойно ознайомився з умовами офіційного ультиматуму представника центральної влади на Львівщині. Фактично мова про те, що лише за виконання цих умов блокада Львова припиниться. Завтра на брифінгу озвучу свою позицію», – написав Андрій Садовий на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

Як повідомляв Z, голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся з офіційним листом до Львівської міськради, в якому пропонує делегувати на два роки функції з управління твердими побутовими відходами Львівській обласній державній адміністрації. За це міськрада має виділити ЛОДА 300 млн грн субвенції і передати комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс».

 

Водночас заступник міського голови Львова Сергій Бабак заявив, що сміття з перевантажених контейнерних майданчиків, яких є 600-т, вивозити все ще нікуди, передає ЛГ.

 

«Близько 12 тис. тонн сміття лежить на перенакопичених майданчиках і перевантажувальних станціях», – сказав він.

 

«Сьогодні о 12:00 відбулася скайп-нарада з віце-прем’єр-міністром, яку вів п. Геннадій Зубко. Потім була нарада з мерами міст під головуванням губернатора Львівської області. Була чітка команда з Києва, під протокольне рішення Державної комісії ТЕБ та НС, від завтрашнього дня почати вивозити сміття зі Львова на полігони Львівської області. Тому, сподіваємося, ми все ж розпочнемо вивозити сміття з міста Львова.

 

Однак незрозумілим залишається питання, що будемо робити потім, коли вивеземо перенакопичення? Чи будуть у нас довготривалі договори на два роки, як ми просили? Адже маємо в цьому потребу доти, доки не побудуємо свій сучасний сміттєпереробний завод», – розповів Сергій Бабак.

22.06.2017