НАБУ затримало помічника депутата при отриманні хабара.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата (БПП) при отриманні $200 тис. хабара.

 

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Згідно з інформацією Лещенка, депутат нібито мав допомогти підприємцю вирішити питання з отриманням ліцензії на видобуток бурштину, а також пролобіювати зміни до законодавства.

 

"НАБУ давно вело Розенблата, а подібний "контакт" із підприємцем був не вперше", – поінформував народний депутат.

 

Інформаційна аґенція "Українські новини" з покликом на свої джерела у Антикорупційному бюро повідомила, що охоронця Розенблата затримали в момент отримання готівки в одному з ресторанів Києва. Згідно з інформацією від бюро, гроші нібито передавали самому Розенблатові, а також ще одному народному депутату Максимові Полякову (фракція "Народний фронт").

 

Сам Розенблат заявив про те, що не має стосунку до хабара, а історію з затриманням охоронця вважає провокацією.

 

"Хочу сам зрозуміти, що відбувається. Поки з’ясовую. Звинувачують у тому, що мій охоронець буцімто отримав 200 тисяч доларів. Йому всунули якусь сумку і сказали передати мені. Потім з’явилися представники НАБУ", – йдеться в нотатці депутата, котру він у понеділок увечері залишив на своїй сторінці у Facebook.

 

"Моя позиція така – це провокація. При цім, планувалася вона давно. Видно, що хтось сумлінно працює над тим, щоб дискредитувати мене", – трактує Розенблат.

 

Нардеп із "Народного фронту" Максим Поляков назвав звинувачення у свій бік "політичним замовленням".

 

"Звинувачення мене, Розенблата, з яким я востаннє спілкувався, мабуть, торік, говорить про те, що має місце політичне замовлення і розправа над "Народним фронтом". Ніякої інформації, ніякого підтвердження не існує. Звинувачення, що я можу мати до цього стосунок, я можу так само прокоментувати, що я переконаний, що ці кошти, мабуть, йшли до [директора НАБУ] Ситника", – заявив нардеп у коментарі телеканалу "112-Україна".

 

20.06.2017