Фракція БПП у Раді закликає Садового піти у відставку.

 

Парламентська фракція «Блоку Петра Порошенка» звернулася до міського голови Львова Андрія Садового із закликом негайно розв’язати проблему зі сміттям у місті або добровільно залишити посаду міського голови.

 

Про це сьогодні, 20 червня, у ВРУ заявила нардеп від БПП Оксана Юринець, передає УП.

 

«Андрій Іванович, негайно вирішуйте проблему зі сміттям або добровільно йдіть у відставку. Так, йдіть у відставку, бо ви не можете це зробити», – заявила Оксана Юринець.

 

Водночас прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook написав, що він «вкотре допоможе львів’янам».

 

«Якщо львівський міський голова не здатен вирішити проблему сміття, то львів'яни не мають від цього страждати! Треба об'єднувати зусилля і вкотре допомагати мешканцям Львова.

 

Сьогодні декілька раз говорив по ситуації з головою ОДА Олегом Синюткою. Домовились, що завтра він збере міських голів області і попросить їх вкотре прийти на допомогу львів'янам. Віце-прем'єру Геннадію Зубку доручу завтра також попрацювати з головами ОДА та міськими головами інших областей.

 

У Львові зараз перебуває в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка оцінить епідемологічну ситуацію. Протягом цього року уже не раз мені доводилося організовувати допомогу Львову і хочу й сьогодні запевнити, що львів'ян наодинці з цією ситуацією не залишимо», – написав урядовець.

 

Як повідомляв Z, раніше для розв’язання смттєвої проблеми у Львові Володимир Гройсман доручив обласній владі виділити місту ділянку під сміттєпереробний комплекс, яка, за висновками експертів, виявилася непридатною для будівництва. Окрім того, під наглядом Володимира Гройсмана райони і міста Львівщини підписали меморандум про прийом відходів зі Львова, проте із 19-ти підписантів 15 відмовилися його виконувати.

20.06.2017