Співучасника замаху на Тетяну Чорновол знайшли повішеним в ізоляторі.

 

В ізоляторі тимчасового тримання у Києві виявили повішеним імовірного організатора нападу на Тетяну Чорновол у грудні 2013 року Олега Нетребка.

 

Про це повідомив директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко у коментарі "Українській правді".

 

"Знайшли його повішеним у ізоляторі тимчасового тримання у Косогірному провулку на Подолі", – сказав Шевченко.

 

Раніше народний депутат Віталій Купрій повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Нетребка повісили. Нардеп назвав його ключовим свідком у справах щодо злочинів проти учасників Майдану.

 

Прокуратура Києва підтвердила смерть 47-річного чоловіка, що перебував під арештом в ізоляторі тимчасового тримання ГУ НП у м. Києві. Тіло виявили вдосвіта 15 червня працівники спецустанови.

 

Згідно з попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішання на простирадлі. І хоч поліція почала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (вмисне вбивство), судмедексперт не виявив "явних ознак насильницької смерті". "Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб", – додали у прокуратурі.

 

Олега Нетребка затримали у січні 2017 року в Білорусі. У травні його екстрадитували в Україну, а Печерський суд Києва постановив його заарештувати.

 

У 2015 році начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко повідомляв, що організатором побиття Тетяни Чорновол був кримінальний авторитет із Дніпродзержинська Олег Нетребко на прізвисько "Нетрик".

 

Напад на журналістку і громадську діячку (а нині народну депутатку) Тетяну Чорновол скоїли вночі на 25 грудня 2013 року на трасі Бориспіль-Київ.

 

15.06.2017