Перемовини про Brexit відклали через пожежу в Лондоні.

Мова йде про пожежу в 24-поверховому будинку в районі Кенсінґтон, внаслідок якої загинуло щонайменше шестеро осіб, ще 74 людини отримали опіки різного ступеня тяжкості й постраждали від отруєння чадним газом.

 

 

Британські консерватори і Демократична юніоністська партія (ДЮП), які проводять перемовини про формування нової урядової коаліції, вирішили відкласти оголошення результатів діалогу через пожежу в житловому будинку на заході Лондона. Пожежа розпочалася в ніч на середу і триває вже кілька годин. За даними місцевої влади, близько 600 осіб могли перебувати в приміщенні в момент загоряння.

 

Представники Консервативної партії і ДЮП вирішили, що зараз невідповідний момент для оголошення деталей угоди між партіями. Про це телеканалу ABS-CBN News розповіли джерела в Демократичній юніоністської партії. Тим не менше, за даними джерел, консерваторам і ДЮП вдалося узгодити багато умов співпраці і зараз переговори перебувають на завершальній стадії, коли сторони уточнюють деталі угоди.

 

Імовірно, про результати перемовин торі і ДЮП буде оголошено наприкінці тижня. Це, своєю чергою, означає, що початок перемовин про вихід Великої Британії з Європейської Унії також, найімовірніше, буде перенесено на пізніший термін – повідомив телеканал ABS-CBN News.

 

Раніше британський міністр Девід Девіс, котрий курував перемовини з Брюсселем, заявляв: хоча в світлі поганих результатів виборів для консерваторів значну частину програмних обіцянок доведеться переглянути, сам Brexit принципово переглянутий не буде. Міністр додав, що має намір почати перемовини з представниками ЄУ вже наступного тижня. Раніше початок перемовин було заплановано на 19 червня.

14.06.2017