Із 15 червня почне курсувати потяг до болгарської Варни.

 

Із 15 червня почне курсувати потяг Львів-Варна, що проходитиме також через Івано-Франківськ і Чернівці, повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook керівник «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

 

Він заявив, що УЗ заздалегідь готувалась до старту дії безвізового режиму для України.

 

«Сьогодні "Укрзалізниця" поєднує Київ з п'ятьма столицями наших західних сусідів: Прагою, Братиславою, Будапештом, Варшавою, Бухарестом. Стартує потяг Ковель-Холм, а з 15 червня ми запускаємо сполучення Львів-Варна, який пройде також через Івано-Франківськ та Чернівці. Це має зробити зручнішими поїздки наших громадян на пляжі сонячної Болгарії.

 

Незабаром має почати курсувати друга пара поїздів Hyundai Rotem сполученням Київ-Перемишль, маршрут проходитиме через Вінницю, Хмельницький та Тернопіль.

 

Зараз працюємо над тим, щоб уже з грудня цього року запрацювало безпересадкове сполучення Київ-Відень», – написав Войцех Балчун.

 

Також він додав деякі цифри, що свідчать про розвиток міжнародного залізничного сполучення.

 

«За 4 місяці 2017 року УЗ перевезла 48,4 тис. пасажирів у сполученні з країнами Євросоюзу. Це понад удвічі більше, ніж за весь 2015 рік (23,8 тис). Або в 6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (4 місяці 2016-го – 8,6 тис.).

 

За 2016 рік у сполученні Україна-Захід ми перевезли майже стільки пасажирів, скільки глядачів вміщує знаменитий стадіон Уемблі (79 тис. пасажирів). Якби всі вони скористалися літаком, то в атмосферу було б викинуто додатково понад 20 тис. тонн СО2. Стільки за рік викидають в атмосферу всі автомобілі міста з населенням у 60 тисяч», – додав Войцех Балчун.

12.06.2017