Шість осіб загинуло і півсотні поранено внаслідок двох терактів у Лондоні.

У ніч на неділю, 4 червня, спершу на Лондонському мості мікроавтобус на великій швидкості збив щонайменше 20 перехожих, а згодом троє зловмисників із ножами вчинили напад на мирних лондонців у розташованому поруч районі «Боро Маркет».

 

 

Можливо, що в обох терактах брали участь одні й ті ж зловмисники.

 

Згідно з повідомленням поліції, яке передає видання The Daily Telegraph, білий мікроавтобус на швидкості близько 80 км/год наїхав на пішоходів, що прогулювалися мостом. Внаслідок цього було травмовано кілька десятків людей.

 

«Ми шпиталізували 48 пацієнтів у п'ять лікарень Лондона і надали медичну допомогу низці людей з легкими пораненнями на місці події», – йдеться в заяві Служби урґентної допомоги Лондона.

 

За свідченнями очевидців, троє осіб з ножами брали участь у другому нападі – вони вистрибнули з того ж фургона, який використовували на мосту, і подалися в бік «Боро Маркета».

 

Поліція повідомила, що всіх трьох підозрюваних убили полісмени, котрі прибули на місце злочину. «Озброєні полісмени зреагували швидко і зіткнулися з трьома підозрюваними, котрі були застрелені. Сутичка і знищення підозрюваних сталося через вісім хвилин після першого дзвінка в поліцію. На них було вбрано щось на кшталт поясів смертників, але пізніше було виявлено, що це муляжі», – заявив представник Скотланд-Ярду Марк Роулі.

 

Британські політики у зв'язку з терактом в Лондоні вирішили призупинити на національному рівні кампанію з виборів до парламенту, запланованих на 8 червня.
 

04.06.2017