Невідомі намагались підпалити польську школу.

 

У ніч на 30 травня невідомі підпалили польську школу ім. Королеви Ядвіґи у місті Мостиська неподалік польсько-українського кордону у Львівській області. У приміщенні навчального закладу зловмисники вибили вікно, через яке до одного з класів вкинули дві пластикові каністри з невідомою речовиною та підпалену ганчірку, повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції Львівської області.

 

«Підтверджуємо, що такий інцидент справді був. Інформуємо, що внаслідок інциденту ніхто не постраждав, а відповідні українські органи вже провели низку дій з метою з’ясування обставин події. Польський консул у Львові залишається на постійному зв’язку з директоркою школи та місцевою владою», –  повідомили в МЗС Польщі, інформує Польське радіо.

 

Відомство «занепокоєне фактом спроби підпалу школи» та очікує «з’ясування обставин і встановлення винуватців інциденту».

 

Там додали, що школа у Мостиськах «є державним навчальним закладом, за яку відповідає українська держава, натомість уроки у ній проводять польською мовою та згідно із програмою для національних меншин».

 

Директорка школи Тереза Тетерич під час телефонної розмови з Польським пресовим агентством повідомила, що упродовж 15 років існування школи подібних інцидентів не траплялося.

 

«У нас тут немає ворогів», – зазначила директор школи.

 

Вона не змогла сказати, хто може стояти за цим інцидентом.

 

«Тут немає конфліктів на національному ґрунті. Українські діти приходять на наші дискотеки, наші діти ходять до них, у нас немає проблем. Мені здається, що це зробив хтось, кого найняли для цього», – додала Тереза Тетерич.

 

За інформацією української поліції, внаслідок підпалу завдано матеріальних збитків на суму приблизно 20 тис. грн.

01.06.2017