Понад 80 осіб загинуло і понад 350 поранено внаслідок бомбового замаху в Кабулі.

Потужний вибух, згідно з повідомленнями поліції, прогримів зранку в середу, 31 травня, у центральній частині міста недалеко від іноземних амбасад і президентського палацу.

 

 

«Це був начинений вибухівкою автомобіль, припаркований поблизу німецького посольства, проте поруч є й інші важливі установи. Складно сказати, що було метою теракту», – процитувала аґенція Reuters представника кабульської поліції.

 

Вибух був такої потужності, що пошкодив будинки на відстані кількох сотень метрів. У спорудах вибито вікна й вирвано з петель двері. Окрім будівлі німецької амбасади, постраждали також французьке й китайське дипломатичні представництва.

 

Попри це, поки що немає жодних повідомлень про жертви серед іноземних громадян. За попередньою інформацією міністерства охорони здоров’я Афганістану, постраждалі від теракту – винятково афганці.

 

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності за цей бомбовий замах у Кабулі.

 

За останні місяці в Кабулі почастішали акції терористів, внаслідок яких гинули люди. Так, 3 травня щонайменше дев'ятеро мирних мешканців загинуло внаслідок бомбового замаху терориста-смертника біля військової колони НАТО, яка проїжджала повз американську амбасаду. Тоді відповідальність за теракт взяла на себе «Ісламська держава».

31.05.2017