Хабарник із міграційної служби повернувся на посаду лише на 1 день, – прокуратура.

 

Учора, 23 травня, з’явилась інформація про те, що засуджений за хабарництво керівник ГУ ДМС у Львівській області Олександр Погорецький повернувся на роботу. У прокуратурі кажуть, що це ненадовго, інформує ЗіК.

 

«5 грудня 2016 року Галицький суд встановив обвинувальний вирок щодо Олександра Погорецького та Ореста Барана, яких було визнано винними у вчиненні злочину. Їм призначено покарання у вигляді реального вироку – 5 років позбавлення волі. Вони подали оскарження – і апеляційний суд скасував вирок 22 квітня. Справу відправлено на повторний розгляд, але засідань поки що не відбулося», – прокоментувала заступник прокурора Львівської області Галина Борейко.

 

У рамках розгляду справи прокуратура подавала клопотання для обвинувачених про відсторонення їх від посади, що було задоволене 22 березня терміном на 2 місяці.

 

«Після повернення справи на повторний розгляд прокуратура подала повторне клопотання про відсторонення Погорецького від посади. Розглядати його будуть нині на засіданні у Галицькому районному суді», – додала Галина Борейко.

 

Також вона зазначила, що вихід посадовця на роботу нічого не означає, бо сьогодні його знову буде відсторонено від посади.

 

Щодо позиції прокуратури під час повторного розгляду справи, то вона залишається незмінною – будуть вимагати реального терміну покарання.

24.05.2017