МВФ не заперечує проти перерахунку пенсій у рамках пенсійної реформи.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляє, що Міжнародний валютний фонд не заперечує проти (як каже уряд – "осучаснення") пенсій.

 

Про це повідомляє аґенція "Українські новини".

 

"Осучаснення пенсій – це відповідальність уряду... І питати когось ми не будемо... МВФ знає про те, що ми будемо осучаснювати пенсії, і жодних заперечень щодо осучаснення пенсій вони не висловлювали, не висловлюють і, я сподіваюся, висловлювати не будуть", – сказав Рева.

 

Він зазначив, що з місією МВФ проводиться узгодження остаточних технічних питань, які не впливають на суть реформи.

 

Міністр прогнозує, що проект пенсійної реформи на "Національній раді реформ" розглянуть 22–28 травня, а до Верховної Ради подадуть у червні. Якщо у парламенті виникнуть зауваження, уряд допрацює проект.

 

Нагадаємо, 17 травня на своєму засіданні Кабінет Міністрів схвалив проект пенсійної реформи в Україні. Ініціатива, зокрема, передбачає збільшення розміру пенсій із жовтня (або грудня) 2017 року.

 

Так, формула, пропонована Кабміном, передбачає нарахування пенсій за єдиним підходом для "старих" і "нових" пенсіонерів із використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3764,40 грн (раніше залежало від року призначення пенсії). Згідно з розрахунками уряду, при ухваленні проекту понад 5 млн українських пенсіонерів із 1 жовтня 2017 року отримуватимуть на 200–1000 грн більше пенсії.

 

Згідно з підрахунками уряду, "осучаснення" пенсій завартує для цьогорічного бюджету 12 млрд грн.

 

19.05.2017