Місцева єпархія УАПЦ знову залишилась без керівника.

 

Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор (Бедь) вже не очолює Тернопільської єпархії УАПЦ. Обговорення кандидатур нового керівника єпархії відбудеться 10 травня, повідомив Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій (Малетич), інформує РІСУ.

 

Такі рішення ухвалив Архієрейський собор УАПЦ 4 травня. Причину звільнення єпископа Віктора (Бедя) від керівництва Тернопільською єпархією Предстоятель УАПЦ також пояснив.

 

«Владика Віктор (Бедь) втручався у справи усієї Церкви, за що покараний. Але якщо він покається: напише прохання, що більше того не буде робити... Тоді, вочевидь, покарання з владики знімуть, але до Тернополя його уже не повернуть», – зазначив Митрополит Макарій.

 

«У Тернопільській єпархії мають знайти собі кандидата у єпископи, якого буде висвячено. Тимчасово керівництво єпархією я взяв на себе», – говорить владика Макарій.

 

Джерела в УАПЦ стверджують, що духовенство Тернопільської єпархії УАПЦ критично сприйняло рішення відсторонити владику Віктора (Бедя) і вимагало залишити його керівником у Тернополі. Місцеві священики задоволені активною діяльністю єпископа.

 

Віктора (Бедя) призначили керівником до Тернополя рішенням Архієрейського собору УАПЦ 6 грудня 2016 р. після того, як відсторонили архієпископа Мстислава (Гука) за його нічні гуляння зі священиками у барі.

 

Як повідомляв Z, архієпископа Мстислава (Гука) Архієрейський собор УАПЦ 4 травня запропонував призначити керівником Хмельницької єпархії, але тамтешнє духовенство його не прийняло.

 

«Наказ буде скасований, якщо священики не дали згоди. У них у Хмельницькому були збори – і вони ухвалили таке рішення», – розповів Предстоятель УАПЦ.

09.05.2017