Через зволікання депутатів і чиновників Івано-Франківщина втратила реабілітаційний центр НБУ.

 

Національний банк України вирішив продати свій реабілітаційний центр у Яремче, який Івано-Франківська область хотіла отримати для відпочинку військових, проте не підготувала для цього документів, передають "Вікна".

 

Спочатку, понад рік тому, до НБУ з проханням про передачу бази Івано-Франківській області звернувся народний депутат Юрій Дерев’янко, потім з такою ініціативою виступила фракція партії Воля в облраді.

 

НБУ заявив про можливість такої передачі у разі звернення керівництва Івано-Франківської області у встановленому законом порядку.

 

Позитивне рішення ухвалила й комісія з питань охорони здоров'я і соціальної політики, що виршила створити на цьому об'єкті реабілітаційний центр не лише для учасників АТО, а й хворих кардіологічного профілю. 

 

ОДА повинна була зробити висновки та розрахунки: скільки коштів потрібно для введення в експлуатацію бази, на її утримання й обслуговування, та чи спроможна область утримувати такий заклад за власні кошти. На необхідності поквапитися з ухваленням рішення наголошували на сесіях облради.

 

Проте обласна рада так і не отримала цих питань для розгляду.

 

Зараз Нацбанк і Фонд держмайна включили оздоровчий комплекс у перелік об'єктів, що підлягають приватизації, і область втратила шанс отримати його безоплатно.

 

Відпочинкову базу НБУ «Прикарпаття» в Яремчі почали будувати ще 2010 року. Втім, працівники Нацбанку на базі так і не відпочивали: після Євромайдану, в серпні 2014-го,тоді ще голова НБУ Валерія Гонтарєва пообіцяла, що продасть «Прикарпаття» як непрофільний актив.

 

 

04.05.2017