Володимир Кличко програв Ентоні Джошуа бій за чемпіонство.

 

Український боксер Володимир Кличко програв титульний бій з британцем Ентоні Джошуа за вакантні чемпіонські пояси у версіях IBO та WBA Super, а також пояс IBF (котрий належав Джошуа).

 

Поєдинок закінчився технічним нокаутом у передостанньому 11-му раунді після двох нокдаунів у Кличка.

 

Бій на леґендарному стадіоні "Вемблі" у Лондоні був надзвичайно напруженим і тепер трактується оглядачами та боксерами як найцікавіший у суперважкій вазі за багато-багато років.

 

Джошуа та Кличко демонстрували видовищний бокс, почергово перехоплюючи ініціативу. У 5-му раунді Володимир побував у першому нокдауні, та в 6-му раунді причмелив своїми ударами конкурента й був близьким до перемоги.

 

В інтерв'ю після бою 41-річний Володимир скаже: не сподівався від 27-літнього Джошуа, що той отямиться. "Я думав, що він не підійметься. Але йому вдалося піднятися, за що він заслуговує на повагу. З того моменту мені здавалося, що він "видихається", що він почне втрачати концентрацію. Думаю, я міг би зробити більше в тому раунді, щоб нокаутувати його, після того, як він піднявся. Але я був упевнений, що це моя ніч, і що у мене ще буде шанс", – скаже Кличко.

 

На ринзі ж, одразу після поразки, Кличко сказав, що то був бій джентльменів. Володимир привітав суперника й сказав, що відчуває до нього повагу. Кличко не став розмірковувати про можливість реваншу (хоча така опція передбачена контрактом) і сказав, що потребує проаналізувати свій бій.

 

Леґендарний Леннокс Льюїс написав на своїй сторінці у twitter, що бій був фантастичним, з чудовою акцією, високим драматизмом, волею, пошаною. "Кличко вартий поваги. Скільки ж мужності він показав в цьому бою!", – зазначив Льюїс.

 

Віталій Кличко назвав поєдинок брата з британцем "боєм ґладіаторів, коли два найкращих бійці у світі зустрілися в ринзі". "Володимир домінував, мав всі шанси перемогти. Але сталося так, як є... Володя мусив аґресивніше діяти. Він багато чекав і давав можливість Джошуа атакувати. Зараз складно аналізувати, але, на мою думку, треба було агресивніше діяти і не давати Джошуа прийти до тями. Це було б на користь Володимиру. Я був здивований, що у Джошуа така непогана кондиція. Я думав, що він не зможе так активно діяти. Але ми побачили: в чемпіонських раундах він показав себе гідно", – зазначив Кличко.

 

30.05.2017