Львівське сміття завдало збитків природі на понад півмільйона гривень.

 

Держекоінспекція у Тернопільській області заявила, що розмір збитків, завданих природному середовищу від вивозу на територію області львіських відходів, становить понад півмільйона гривень, інформує Тернопільська облдержадміністрація.

 

Так, перевірка у березні та квітні виявила несанкціоноване викидання сміття на звалищі Монастирської міськради Тернопільщини, що завдало збитків відповідно на 80 тис. і 140 тис. гривень.

 

В обох випадках Держекоінспекція передала матеріали до Монастириського відділення Головного управління Національної поліції в Тернопільській області для вжиття заходів реагування. 

 

Загалом інспекції відомо про 15 випадків несанкціонованого викидання львівського сміття на території області, чим завдано збитків на суму 505 315 грн.

 

«Перевірки суб’єктів господарювання й органів місцевого самоврядування у частині дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами проводяться як планово, так і за дорученням органів виконавчої влади чи зверненнями громадян.

 

У 2017 році проведено близько ста таких перевірок. До адмінвідповідальності притягнуто 40 осіб, із них 15 посадовців органів місцевого самоврядування», – додали в ТОДА.

28.04.2017