Суд відмовив у арешті директора "СхідГЗК".

 

Солом'янський суд Києва відмовився заарештувати і відпустив під домашній арешт генерального директора державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (Жовті Води, Дніпропетровська область) Олександра Сорокіна, підозрюваного у заволодінні 17 млн доларів при закупівлі урану для держпідприємства.

 

Про це повідомляє аґенція "Українські новини".

 

Суддя Вікторія Кицюк назвала обґрунтованою підозру, висунуту Сорокіну, але не вгледіла соціальної небезпеки в його перебуванні не під вартою.

 

Таким чином, суд відмовив у задоволенні клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт підозрюваного й обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

 

При цім суд відмовився віддати підозрюваного на поруки депутатам Верховної Ради від "Народного фронту" Юрію Березі, Віталію Сташуку і Геннадію Кривошеї.

 

Раніше Солом'янський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому в рамках справи проти колишнього депутата Верховної Ради Миколи Мартиненка ("Народний фронт") і віддав його на поруки депутатам парламенту від "НФ".

 

На волі під порукою нардепів та міністрів перебуває і сам Мартиненко.

 

27.04.2017