Тереза Мей запропонувала Порошенкові допомогу у фінансових розслідуваннях.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час зустрічі в Лондоні з Президентом Петром Порошенком запропонувала Україні консультативну допомогу в проведенні реформ.

 

Про це повідомляє прес-служба Президента.

 

"Прем'єр-міністр запропонувала, щоб Велика Британія брала участь у цілій низці програм реформ. В тому числі, думаю, може бути ефективною співпраця в розробці та імплементації законодавства щодо служби фінансового розслідування", – сказав Петро Порошенко після переговорів.

 

Голова держави сподівається на створення фінансової служби як максимально ефективного та некорумпованого органу.

 

Під час зустрічі також ішлося про імплементацію судової реформи, з урахуванням пропозицій британських радників, досвіду та авторитету британської судової системи. "Це лише невелика частина, про що вдалося домовитись на Downing Street. Також підняли питання візової лібералізації для українських громадян", – повідомив Президент.

 

На самих же переговорах Петро Порошенко подякував Терезі Мей за позицію у підтримці суверенітету України, принагідно згадавши про Будапештський меморандум. "Я думаю, що тверда позиція Великої Британії як країни-підписанта Будапештського меморандуму дає нам гарантії нашого суверенітету та територіальної цілісності, демонструє надзвичайно надійну позицію щодо нашого стратегічного партнерства", – зазначив Порошенко.

 

Він нагадав, що попередній візит українського Президента до Великої Британії був аж 20 років тому.

 

Петро Порошенко подякував за підтримку реформ ("Я пишаюсь, що у багатьох реформах Британія виступає партнером, і ми поділяємо успішність цих реформ. Це надзвичайно важливо"), а також за ефективну співпрацю з британськими інструкторами, які тренували українських військовиків, та обмін позитивним і ефективним досвідом.

 

"Ми говоримо про надання консультативної допомоги в забезпеченні кращих захисних спроможностей українських Збройних сил, оскільки ми знаходимося на лінії фронту в захисті демократії і свободи", – сказав Президент і наголосив, що це є інвестицією в спільну безпеку.

 

20.04.2017