У міськраді створять 9 громадських рад.

 

У Львівській міській раді створять 9 громадських рад при різних управліннях, розповіла заступник начальника відділу громадського партнерства ЛМР Юлія Бойко, пише Львівська газета.

 

Зараз приймаються заявки від активістів на участь у громадських радах при таких управліннях: молоді та спорту департаменту гуманітарної політики; земельних ресурсів департаменту містобудування; соціального захисту департаменту гуманітарної політики; з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення; фінансів департаменту фінансової політики; освіти департаменту гуманітарної політики; адміністрування послуг департаменту адміністративних послуг; фінансового контролю департаменту «Адміністрація міського голови»; управлінні культури департаменту розвитку.

 

За словами Юлії Бойко, громадська рада може бути утворена за ініціативи керівника управління або 5 громадських організацій, які працюють у відповідній сфері.

 

«Громадські ради – це інструмент прямого впливу громадськості на діяльність відповідних управлінь Львівської міської ради. Для того, щоб стати учасником громадської ради, кандидату необхідно заповнити аплікаційну форму встановленого зразка, а також подати рекомендаційний лист від громадської  чи іншої організації та копію статуту громадської або іншої організації на якій вказані цілі і завдання її діяльності», – пояснила чиновниця.

 

Відповідно до Ухвали «Про затвердження Типового положення про Громадську раду при управліннях Львівської міської ради»,громадська рада при управліннях Львівської міської ради є постійно діючим, галузевим, консультативно-дорадчим органом з метою забезпечення прав членів територіальної громади м. Львова на участь у самоврядуванні, надання консультативної допомоги управлінню, при якому її утворено для участі у розробці проектів нормативних документів, підготовка або затвердження яких належить до компетенції управління, забезпечення прозорості у діяльності управління та інші.

 

До складу Громадської ради можуть бути обрані представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій та інших, які зареєстровані у встановленому порядку і провадять свою діяльність на території міста Львова у сфері, яка пов’язана з діяльністю відповідного управління, та у статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі і завдання діяльності. Членами Громадської ради не можуть бути посадові особи та депутати Львівської міської ради.

19.04.2017