У міській раді – "чистки" від проблемних депутатів.

 

Дві партії – “Батьківщина” та “Свобода” – практично синхронно прийняли рішення про позбавлення партійних квитків депутатів Тернопільської міської ради.

 

Про це пише видання "За Збручем".

 

"Тимошенківці" прийняли таке рішення щодо голови фракції Андрія Артимовича те депутатів Наталії Шоломейчук і Петра Поворозника.

 

"Тягнибоківці" виключили зі своїх рядів екс-голову фракції Романа Навроцького, голів бюджетної та житлово-комунальної комісії Ігоря Турського й Івана Сороколіта.

 

Усім шістьом запропоновано добровільно скласти повноваження депутатів міської ради. Якщо цього не станеться, то партійні структури розпочнуть процедуру їх відкликання.

 

Як розповів заступник голови "Свободи" Руслан Кошулинський, виключення трьох осіб із лав партії та із фракції у міській раді пов’язане з систематичним порушенням партійної дисципліни. Несумлінність депутатів виявили після всеукраїнського партійного моніторингу, інформує tv4.

 

"Ми дійшли висновку, що такі депутати, як Іван Сорокаліт, Ігор Турський, Роман Нароцький у своїх публічних виступах, голосуваннях відійшли від програмних засад, з якими політична партія йшла на місцеві вибори. Саме результат публічних виступів, не спільне голосування, означає, що люди не мають бажання або мають своє бачення розвитку міста Тернополя, тобто вони не погоджуються з програмою, з якою вони йшли на вибори, і яка зараз втілюється у життя міським головою і депутатською фракцією", – сказав Кошулинський.

 

Рішення партійного керівництва спричинило неоднозначну реакцію у членів ВОС на місцях. "Свободівець" Михайло Чорненький, який був депутатом міської ради минулого скликання, на знак протесту написав заяву про вихід із партії. "Якщо найкращих депутатів виключають, то мені теж нічого робити в цій партії", – заявив Чорненький, згідно з повідомленням "Репортера".

 

12.04.2017