Скотленд-Ярд очолила жінка.

У понеділок, 10 квітня, до роботи на новій посаді приступила 56-річна Крессіда Дік.

 

 

Вперше за 188-річну історію лондонської поліції комісаром Скотленд-Ярду стала жінка. «Крессіда Дік володіє унікальними рисами, необхідними для того, щоби впоратися зі складними завданнями, які стоять перед керівником поліції», – так охарактеризувала нову керівницю правоохоронців Лондона прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей. Мер столиці Садок Ган, своєю чергою, заявив про «історичний день для Лондона».

 

«Це велика відповідальність і чудова можливість. Я з нетерпінням чекала цього дня, щоби зробити свій внесок у захист безпеки населення британської столиці і служіння йому», – процитувало слова новоспеченої керівниці лондонської поліції британське видання Business Standard.

 

У поліції Крессіда Дік працює вже понад 30 років. Є випускницею Оксфордського університету. Також вона працювала в Міністерстві закордонних справ Великої Британії.

 

Призначення Крессіди Дік на посаду супроводжувалося жорсткими дискусіями у зв’язку з інцидентом, який трапився в липні 2005 року. Тоді вона командувала спецоперацією з виявлення терористів після серії вибухів в Лондоні. У ході затримання підозрюваних тоді випадково було застрелено 27-річного бразильця Жан-Шарля де Менезіша. Полісмени помилково прийняли його за терориста.

 

У числі найважливіших завдань Скотленд-Ярду, бюджет якого – понад три мільярди фунтів на рік, буде зміцнення безпеки в самому Лондоні, який нещодавно знову став ціллю терористів. Тепер у підпорядкуванні Крессіди Дік перебуватиме близько 43 тисяч співробітників.

10.04.2017