Голова району пропонує збудувати сміттєпереробний завод на дні озера.

 

У Яворівському районі Львівщини розглядають можливість будівництва сміттєпереробного заводу на території «хвостосховища» ДГХП «Сірка», де сьогодні є озеро, повідомив керівник Яворівської РДА Орест Хлян, пише ЛП.

 

«Це колишнє "хвостосховище" діяльності "Сірки". Воно займає 200 га. Це була територія, на яку перекачували відходи від діяльності "Сірки". Сьогодні воно є затоплене водою і виглядає як озеро. Воно розміщене на території трьох адміністративних громад. Та пропозиція, вона завжди розглядалася як потенційна під розміщення сміттєперерробного заводу. Колишній директор "Сірки" озвучив цю пропозицію, напрацювання, і тому воно є на слуху. Сьогодні треба ту проблему  вирішувати», – розповів Орест Хлян.

 

За його словами, зараз у сільрадах, на території яких розміщене озеро, відбуваються позачергові засідання сесій, де депутати вирішують, чи можна буде зреалізувати такий проект. Зокрема засідають Віжомлянська та Мужиловицька сільські ради. Проте, додав посадовець, громади сіл не надто добре ставляться до такої ідеї.

 

«Рекультивацією земель "Сірки" займався Інститут "Гірхімпром", і вони мають напрацювання стосовно всіх об’єктів. Сьогодні вони володіють ситуацією, і можуть дати оцінки, що там має бути розміщене. Такі напрацювання є», – розповів керівник Яворівської РДА.

 

Орест Хлян наголосив, що ідеться лише про звод, а не сміттєвий полігон.

 

10.04.2017