«Оксана Сироїд радить мені подати позов проти облради», – Парасковія Дворянин.

 

Парасковія Дворянин вважає своє звільнення з посади першого заступника голови ЛОР незаконним і розглядає можливість подання судового позову, пише ЗіК.

 

За її словами, під час голосування за її звільнення «було порушено низку норм чинного законодавства».

 

«Не можна "з голосу" вносити пропозицію про звільнення і про таємне голосування. Для цього мав бути окремий проект рішення», – пояснила Парасковія Дворянин.

 

Вона повідомила, що колеги з партії готові допомогти їй у судовому спорі до Львівської облради.

 

«Учора мені телефонувала віце-спікер українського парламенту, вона юрист за фахом, і запропонувала свою допомогу щодо підготовки позову по цій сесії. У мене двояке відчуття. По-людськи я ніколи не боролася за посаду… Тому чи мені потрібна ця боротьба як людині, очевидно – ні. Але я вважаю, що людей, які порушують чинне законодавство треба ставити на місце», – зазначила депутатка.

 

«Оскільки ми маємо ще кілька підстав розуміти, що саме голосування було сфабриковане і, можливо, навіть куплене – але сьогодні не буду розголошувати деталей – то ми маємо більше ніж потрібно аргументів для виграшного позову», – додала вона.

 

Парасковія Дворянин розповіла, що депутати у таємному голосуванні ставили у бюлетенях різні позначки – кожна фракція свої.

 

«Члени лічильної комісії зафіксували ці позначки. Судячи із кількості цифр, відданих за Білоуса і проголосованих за мене – позначки збігаються. Я так думаю, що їм треба було прозвітувати перед кимось», – зазначила вона.

 

Як повідомляв Z, учора, 5 квітня, депутати заслухали звіт про роботи Парасковії Дворянин, визнали його незадовільним та звільнили її з посади. На вакантне місце одразу ж було обрано Андрія Білоуса.

06.04.2017