Російські слідчі стверджують, що ідентифікували ймовірного терориста в метро.

Як повідомили в Слідчому комітеті Росії (СКР), особу виконавця теракту в петербурзькому метрополітені підтвердила експертиза ДНК.



Ним виявився Акбарджон Джалілов. Саме він, за версією слідства, активував вибуховий пристрій у вагоні метро – повідомила інформаційна агенція «РИА Новости»

 

«Щодо Акбаржона Джалілова, котрий, за даними слідства, привів в дію вибуховий пристрій у вагоні потяга, – його особистість підтверджена результатами експертизи ДНК. Також найближчим часом за участі батьків, котрі вже допитані, буде проведено процедуру його опізнання. Слідство ретельно вивчає зв'язки і коло спілкування Джалілова з метою встановлення інформації, що має значення для розслідування», – розповіла офіційна речниця СКР Світлана Петренко.

 

«Саморобний вибуховий пристрій, виявлений на станції "Площадь Восстания", скерований на вибухотехнічну експертизу. Вона визначить тип, потужність, вид вражаючих елементів та інші дані», – зазначила Петренко.

 

Нагадаємо, що у понеділок, третього квітня, прогримів вибух у петербурзькому метро у вагоні потяга на перегоні між станціями «Сенная площадь» і «Технологический институт». Внаслідок теракту загинуло 14 осіб.

 

За версією слідства, 22-річний Джалілов спочатку залишив замасковану бомбу на станції «Площадь Восстания», (вона не здетонувала), а потім підірвав себе у вагоні потяга.

 

Джалілов – уродженець Киргизстану, громадянин Росії й узбек за національністю. Його сім'я мешкає в Киргизстані. 2011 року він отримав російський паспорт. Слідство підозрює Джалілова у зв’язках з «Ісламською державою».

05.04.2017