Вихідними у місті відбудеться дитячий кінофестиваль «КіноХвилька».

 

Протягом 7–9 квітня у Тернополі триватиме І Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації й телебачення «КіноХвилька», інформує Галас.

 

Захід проводять за підтримки Тернопільської міської ради. Проходитиме він у Палаці кіно, що на вулиці Івана Франка, 8, і стане продовженням І Всеукраїнського фестивалю «КіноХвиля», що відбувся в Тернополі восени.

 

«Ми розпочали діяльність з "КіноХвилі", яка включає в себе багато напрямів, відсутніх в Україні, що стосуються медіаграмотності, медіабезпеки та кінознавства. "КіноХвилька" буде об’єднувати всі проекти, започатковані раніше, спрямовані на дітей та на молодшу вікову категорію», – каже заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

 

На кінофорумі будуть представлені не лише кіновиробництво й анімація, а й створення дитячих ілюзійних продуктів.

 

«До Тернополя приїжджають фахові спеціалісти із Запоріжжя, де вже доволі довго функціонує дитяча телевізійна школа, власне вони будуть ділитися своїми продуктами. Це величезна ніша – дитячі анімація та телевізійні кінопродукти, яка не заповнена. Якщо говорити про доросле кінополе, то тут запущено близько 200 проектів, які перебувають на різних стадіях розробки, а дитячих телевізійних і кінопродуктів фактично немає. Тому це, знову ж таки, формат і для кінцевих споживачів – дітей, і для людей, які хочуть працювати у цій галузі», – додав чиновник.

 

Окрім показів, маленькі тернополяни під час майстер-класів навчаться власноруч творити відеошедеври і навіть спробують себе в ролі телеведучих.

05.04.2017