Російські силовики заарештували губернатора Удмуртії.

Слідчий комітет Росії (СКР) порушив кримінальну справу проти Олександра Соловйова за звинуваченням у корумпованості.

 

 

Керівникові Удмуртської Республіки інкримінують отримання хабарів на суму понад 140 мільйонів рублів. Олександр Соловйов був затриманий у столиці Удмуртії – Іжевську – і етапований до Москви зранку у вівторок, четвертого квітня. Про його затримання вже доповіли президентові РФ Володимирові Путіну – як стверджує прес-секретар кремлівського шефа Дмитро Пєсков.

 

Російський інформаційний портал «Газета.ру» з покликом на представників СКР повідомив, що в Головному управлінні з розслідування особливо важливих справ порушено кримінальну справу щодо Олександра Соловйова за двома епізодами, які підпадають під визначення частини 6 статті 290 Кримінального кодексу РФ – отримання хабара посадовою особою, яка займає державну посаду Російської Федерації, в особливо великому розмірі.

 

За версією слідства, в 2014–2016 роках Соловйов отримав від організацій, які займалися будівництвом мостових переходів через річку Кама і річку Буй поблизу містечка Камбарки, хабар на суму 139 млн рублів (2,5 млн доларів), а також частку в комерційній організації вартістю 2,7 млн ​​рублів.

 

В обмін на хабар, як повідомили російські слідчі, Соловйов мав забезпечити «позачергову і негайну оплату робіт», а також надати компаніям ліцензії для геологічного вивчення ділянки надр, на георозвідку, а також на видобуток піску і піщано-гравійної суміші.

 

Соловйов керував Удмуртією з 2014 року. До цього він репрезентував республіку в Раді Федерації і протягом шести років очолював регіональний парламент.

04.04.2017