У СБУ розповіли, хто замовив провокації в селі Гряда.

 

Оперативні працівники СБУ встановили, що замовником реалізації провокації неподалік українсько-польського кордону в селі гряда є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, інформує прес-центр СБУ.

 

Чоловік переховується на території РФ – його розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства.

 

"Микола Дульський – відомий агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність з 2015 року. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому", – зазначили в СБУ.

 

Як повідомляв Z, близько 150 чоловік влаштували провокацію з антиукраїнськими плакатами польською мовою, перекривши трасу Львів–Рава-Руська в районі села Гряда. За даними правоохоронців, жоден поляк в акції участі не брав, а проведена вона на замовлення російських спецслужб.

 

Уже 30 березня в організаторів фейкової акції проведено невідкладні процесуальні слідчі дії – три обшуки в Києві, три огляди житла у Львові та один у Нетішині на Хмельниччині.

 

Двом організаторам повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Того ж дня Управління СБ України у Львівській області відкрило кримінальне провадження  за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органа), ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

31.03.2017