Прокурора звільнили за допис у Facebook.

 

Прокурора Косівського відділу місцевої прокуратури, молодшого радника юстиції Олега Попика, який працював в органах прокуратури з 2001 року, звільнили за критику Петра Порошенка, Анатолія Матіоса, Кабінету Міністрів, місцевих прокурорів і посадовців у мережі Facebook.

 

Копії наказу про звільнення та пояснення прокурору відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури щодо своїх дописів та коментарів Олег Попик оприлюднив у соцмережі.

 

Пояснення про пости у соцмережах Олег Попик давав 23 березня. Того ж дня був підписаний наказ про його звільнення з органів прокуратури.

 

На думку старшого радника юстиції, який брав пояснення в Олега Попика, його «образливі вислови стосовно тих чи інших посадових осіб» суперечать Закону України «Про прокуратуру», Присязі працівника прокуратури, Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури.

 

«Я поширював критичні, а не образливі дописи з метою їх обговорення, таким чином проявляв свою громадську мужність, а не прорушував правила етики працівника органів прокуратури», – відповів на це Олег Попик.

 

Зазначається – щодо низки публікацій Олега Попика в соцмережі проводили навіть службову перевірку, котра визнала дії прокурора такими, що шкодять авторитеру органів прокуратури України та підривають довіру громадян.

 

«Вважаю, що бути громадянином України означає відчувати власну відповідальність за всі негаразди, які є в країні. Обов’язок кожного прокурора – бути відповідальним громадянином своєї країни. Саме з цих міркувань я висловлюю свою громадянську позицію у мережі», – так Олег Попик пояснив те, що після перевірки не перестав дописувати на своїй сторінці у Facebook.

 

Відтак прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк підписав наказ про звільнення Олега Попика. Також його притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

30.03.2017