Названо ім'я лондонського терориста.

За інформацією Скотленд-Ярду, чоловіка, який в середу, 22 березня, напав на перехожих і поліціянтів поблизу британського парламенту, звали Халід Масуд.

 

 

Масудові було 52 роки, він громадянин Об’єднаного Королівства, народився в англійському графстві Кент – подає видання The Times із покликом на слова представників поліції Лондона.

 

Як повідомив керівник відділу Скотленд-Ярду по боротьбі з тероризмом Марк Роулі в четвер, 23 березня, Масуд уже був відомий поліції: у минулому його притягали до відповідальності за завдання тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання зброї і порушення громадського порядку. Вперше Масуд був засуджений 1983 року за пошкодження майна, а востаннє – 2003-го за незаконне володіння холодною зброєю. Однак звинувачень, пов'язаних із терористичною діяльністю, йому жодного разу не висували.

 

Марк Роулі повідомив також, що у зв’язку з терактом у центрі Лондона поліція затримала сімох людей. Упродовж ночі з середи на четвер правоохоронці здійснили рейди за шістьма адресами в Бірмінгемі, Лондоні й інших містах. Водночас речник поліції зазначив: «Ми, як і раніше, вважаємо – і це підтверджується нашим розслідуванням, – що нападник діяв самостійно, потрапивши під вплив міжнародного тероризму».

 

Нагадаємо, що внаслідок теракту біля будівлі парламенту в Лондоні в середу загинули чотири людини, включно зі самим нападником. Щонайменше 40 осіб поранено, з них семеро перебувають у критичному стані.

 

Відповідальність за цю акцію взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

23.03.2017