Поблизу британського парламенту вчинено теракт.

Щонайменше чотири людини загинули і 20 отримали поранення внаслідок дій зловмисника.

 

 

Як повідомила поліцейська прес-служба Лондона на прес-конференції ввечері в середу, 22 березня, серед загиблих – один співробітник поліції і сам нападник. 

 

За даними поліції, спочатку терорист в'їхав автом у натовп пішоходів на Вестмінстерському мості. За повідомленнями радіо ВВС з покликом на медиків центральної лікарні в Лондоні, одна жінка й один чоловік, котрі потрапили під колеса автомобіля терориста, загинули. У двох десятків постраждалих – тяжкі тілесні ушкодження. Серед поранених, зокрема, троє французьких школярів, котрі перебували у Лондоні на шкільній екскурсії. Цю інформацію підтвердило МЗС Франції.

 

Після вчинення наїзду зловмисник вискочив із машини й побіг до будівлі британського парламенту. Дорогу йому намагався перекрити полісмен, котрий охороняв підходи до будівлі. Терорист кілька разів ударив правоохоронця ножем. Від завданих ран полісмен помер у шпиталі.

 

Самого нападника застрелили інші полісмени, котрі підбігли до місця інциденту.

 

«Поліція на даний момент впевнена, що нападник діяв самостійно», – заявив заступник керівника лондонської поліції Марк Роулі. Його особу досі не встановлено.

 

Водночас прокуратура в Лондоні розглядає версію, згідно з якою теракт став наслідком впливу пропаганди терористичного угруповання «Ісламська держава». 

22.03.2017