МЗС і СБУ спростовують закиди Білорусі про українських бойовиків.

 

У Службі безпеки України не підтверджують інформацію про в'їзд до Республіки Білорусь автомобіля з екстремістами з боку українського кордону.

 

Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Інформація про начебто прорив з української території якихось транспортних засобів у напрямку білоруського кордону на сьогоднішній день не підтверджується. За оперативними даними, був якийсь транспортний засіб, який перебував у "сірій зоні", але з боку українського кордону. За інформацією наших прикордонників, ніякого перетинання транспортних засобів не відбувалося", – сказав Ткачук.

 

Зі слів представника спецслужби, СБУ скерувала до білоруських колег запит із проханням повідомити наявну інформацію про існування на території України таборів для підготовки терористів (це зі свіжих заяв Олександра Лукашенка). "Поки що більш детальної інформації у нас немає", – поважно зазначив Ткачук.

 

Речниця МЗС України Мар'яна Беца заперечила слова Лукашенка в доволі обережний спосіб. "Ми можемо сказати попередньо, що такі висловлювання, на нашу думку, не відповідають дійсності", – сказала спікер міністерства, згідно з повідомленням УНІАН.

 

"Для нас Білорусь є стратегічним партнером. Водночас слід розуміти, що наразі на землі України є російський агресор, який незаконно окупував частину території та підтримує, постачає, експортує тероризм, бойовиків, найманців на тимчасово неконтрольовані території, зокрема на Донбас, і це є величезною загрозою, що підриває стабільність та безпеку в регіоні, до якого належить як Україна, так і Білорусь", – зазначила Беца.

 

"Тобто Росія фактично має тренувальні табори для найманців і бойовиків на окупованій території України. і зараз, проводячи агресію проти нашої держави, вона здійснює експорт тероризму та бойовиків на непідконтрольні території України", – додала речниця МЗС.

 

22.03.2017