Лукашенко заявив про затримання бойовиків, вишколених в Україні.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання озброєних бойовиків, котрі відбували вишколи в Україні, Литві та Польщі.

 

Про це Лукашенко сказав під час спілкування з робітниками у Могильові, повідомляє БЄЛТА.

 

Відповідаючи на питання одного з трударів про причини активізації "п'ятої колони і різноманітних опозиційних структур", президент сказав: "Як показала дійсність, вони не спали (окремі), вони поволі готувалися на випадок і вибирали момент".

 

"Вони не лише не спали, – продовжив Лукашенко. – Ми вже кілька десятків затримали, котрі тренувалися у таборах зі зброєю. До речі, один із таборів був у районі Бобруйська і Осиповичів. Інші табори – в Україні, по-моєму, в Литві або в Польщі (не буду стверджувати, та десь там)".

 

"Ми буквально в ці години затримали кулькадесят бойовиків, котрі готували провокацію зі зброєю", – додав президент Білорусі.

 

Зі слів Лукашенка, правоохоронним органам належить розібратися, звідки надходили кошти на фінансування бойовиків, хто займався їх підготовкою, з яких країн приїхали ці особи. "Білоруси хочуть жити спокійно і ростити дітей. Нікому ця війна не потрібна, і я її допустити не можу. Доведеться – у першій шерензі піду зі всіма близькими і рідними. Та країну ми на ґвалт нікому не віддамо", – заявив Лукашенко.

 

Напередодні прикордонна служба Білорусі повідомила про проникнення на територію країни через українсько-білоруський кордон на пункті перетину "Олександрівка" (неподалік зони відчуження довкола Чорнобильської АЕС) автомобіля. Прикордонники спинили машину недалеко кордону, застосувавши вогнепальну зброю. Затримали двох осіб. Під час обшуку в авті виявили пістолет із набоями та предмет, "зовні схожий на тротил і електродетонатором".

 

Державна прикордонна служба України на запит колег розпочала перевірку, під час котрої – як повідомляє прес-служба ДПСУ – "було встановлено, що даний автомобіль іноземної реєстрації кордону України ані на в’їзд, ані виїзд не перетинав".

 

На ділянці українсько-білоруського кордону виставили додаткові прикордонні наряди, посилили контроль за дотриманням режиму в пунктах перетину та "уточнили взаємодію із білоруськими колегами".

 

21.03.2017