Анґела Меркель вилетіла до Вашингтона.

Однією з пріоритетних тем її перемовин з американським президентом Дональдом Трампом стане російська агресія в Україні.

 

 

Літак бундесканцлерки Німеччини вилетів із берлінського летовища ввечері у четвер, 16 березня. Спершу візит було заплановано на вівторок, але довелося його перенести через сильні снігопади на східному узбережжі США.

 

Загалом Меркель і Трам планують обговорити досить широкий перелік тем. Головними ж у Берліні вважають ті з них, які зачіпають німецькі інтереси економічної і політичної безпеки. Як пояснив у коментарі для радіо Deutsche Welle речник бундесканцлерки Штеффан Зіберт: «Передовсім мова піде про ситуацію в Євроунії, навколо неї і особливо – про ситуацію в Україні, що пов'язано з відносинами з Росією».

 

Російський чинник Анґела Меркель має намір задіяти також, заторкнувши на зустрічі з Трампом тему НАТО. «Значення Північноатлантичного Альянсу ще більше зросло на тлі дій Росії в Україні. Для Німеччини конфлікт на Донбасі залишається одним із головних пунктів зовнішньополітичного порядку денного», – запевнив Зіберт. Він зазначив, що з точки зору Берліна, важливо продовжувати процес узгодження з американською адміністрацією західної політики щодо конфлікту в Україні.

16.03.2017