25 депутатів обласної та міської рад не задекларували частину свого майна у 2014-15 роках.

 

19 депутатів Івано-Франківської обласної ради та 6 депутатів міської не задекларували частину свого майна у 2014-2015 роках, такі дані навели активісти Комітету виборців України, передає WestNews.

 

Аналітики взяли на перевірку ще паперові декларації, які подали народні обранці в 2014-му та 2015 роках.

 

«Неправдиві дані в паперових деклараціях не тягнуть за собою ніякої відповідальності. Ми зібрали декларації за 2014 рік, які подавали ще кандидати. Треба сказати, що там багато неточностей і вони неякісні. За 2015 рік уже краще», – розповідає керівник проектів Івано-Франківської обласної організації КВУ Сергій Гайдей.

 

«По обласній раді у 19-ти депутатів виявили неточності – майно, яке наявне реєстрах, але не занесене в декларції. По міській раді таких 6», – повідомив Сергій Гайдей.

 

Для прикладу, заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Басараб у декларації за 2015 рік не вказав свого магазину. Але аналітики КВУ переконані, що це банальний недогляд, адже в декларації за 2014 рік цей об’єкт нерухомості вказаний.

 

«Ми ще раз проведемо аналіз усіх витягів разом із тими даними, які будуть отримані з електронних декларацій. Якщо ми виявимо неточності, то від нас будуть відповідні звернення до НАЗК», – пообіцяв голова Івано-Франківської обласної організації КВУ Максим Лисюк.

15.03.2017