Поліція зі стріляниною зупинила автоколону учасників блокади.

 

Поліція застосувала вогнепальну зброю під час перепалки з учасниками автоколони прихильників блокади Донбасу на дорозі між Краматорськом і Костянтинівкою. Перед цим колона прорвала з сутичками перший блокпост поліції під Слов'янськом.

 

Про це повідомила помічник народного депутата Володимира Парасюка Ірина Голуб на своїй сторінці у Facebook пізно ввечері у вівторок.

 

"По нас стріляли з автоматів. Поліція Краматорського РВ", – поскаржилася помічниця й сестра Парасюка.

 

На відео, котре оприлюднила Ірина, чути постріли; поліцейські не стріляли на ураження.

 

Управління донецької поліції підтвердило застосування зброї. "Після того, як на блокпості біля Слов’янська в зону АТО прорвалася колона автомобілів із невідомими, у яких може бути зброя, поліцейські вжили необхідних заходів для безпеки мирних жителів... На вимоги зупинити рух громадяни не реагували та у черговий раз намагалися спровокувати конфлікт. З метою припинення протиправних дій співробітник поліції здійснив декілька попереджувальних пострілів у повітря", – поінформували у прес-службі.

 

Зі слів Ірини Голуб, колону тримали під Краматорськом 5 годин. За той час поліція затримала 7 осіб. Учасники акції станом на ранок намагалися визволити затриманих.

 

Поліція стверджує, що семеро працівників поліції отримали тілесні пошкодження внаслідок сутичок під Слов'янськом.

 

15.03.2017