На розширення полігону ТПВ з міського бюджету виділили понад 2 млн грн.

 

Цьогоріч у міському бюджеті Калуша передбачили 2,3 млн грн на завершення розширення полігону та модернізацію трубопроводу, що відкачує отруйний фільтрат зі сміттєзвалища, пишуть Вікна.

 

Протягом минулого року Калуш листувався із обласним екологічним управлінням та державним екологічним фондом щодо виділення коштів на вирішення проблем міського полігону ТПВ. Місто просило 1,3 млн грн та передбачило співфінансування. Однак, грошей торік так і не надійшло.

 

«У 2015 році з державного екологічного фонду було виділено 4 млн 368 тис. грн на будівництво другої черги полігону. Виконано приблизно 70% робіт. У 2016 році проведено низку першочергових робіт для проведення рекультивації існуючого полігону», – повідомив начальник управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради Богдан Грущак.

 

За попередніми підрахунками, каже Богдан Грущак, рекультивація полігону обійдеться у 17 млн грн, але ця цифра є орієнтовною.

 

«У 2017 році у бюджеті міста передбачили 2,3 млн грн для проведення робіт по захороненню ТПВ та покращення ситуації на полігоні. Зокрема, 1,5 млн грн –  для завершення будівельних робіт із розширення другої черги полігону і 730 тис. грн – для відновлення трубопроводу із відкачки фільтрат»у, –  зазначив Богдан Грущак.

08.03.2017