Робота сесії обласної ради заблокована через суперечку у питаннях приватизації.

 

Депутати фракцій ВО «Свобода» та РПЛ заблокували роботу сесії Львівської облради під час розгляду питання про приватизацію об’єктів спільної власності територіальних громад, інформує ЗіК.

 

Таким чином вони протестують проти непрозорої, на їх переконання, приватизації майна. Суперечка виникла передусім через приватизацію Львівського універмагу «На ринку», що на площі Ринок, 32.

 

Підготовлений перелік майна на приватизацію складався з семи об’єктів, але  голова постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Ігор Комарницький вирішив внести три додаткові об’єкти, зокрема й універмаг.

 

Тоді до трибуни вибігли члени партії Олега Ляшка і роботу сесії було призупинено.

 

«1680 кв. м універмагу «На ринку» приносять в обласний бюджет 46 тис. грн у місяць – 550 тис. грн у рік. У 1996 році був укладений договір оренди, який згодом був продовжений судом до 2053 року. Змінити договір оренди чи розірвати його неможливо. Орендар має право викупити майно, але ми повинні вирішити, чи це вигідно, чи невигідно. Потрібно продати об’єкт дорого і віддати частину грошей на перинатальний центр», – повідомив заступник голови облради Володимир Гірняк.

 

Натомість представники фракцій «Самопоміч», партії Ляшка та «Свободи» вважають таку приватизацію непрозорою і протестують проти продажу універмагу задешево.

07.03.2017