Під обласною радою одразу дві акції протесту: депутатів пікетуть і хворі, і лікарі.

 

Сьогодні, 7 березня, відбувається засідання сесії Львівської обласної ради, що його пікетують хворі на легеневу гіпертензію та працівники Самбірського протитуберкульозного диспансеру, інформує Львівський портал.

 

Пацієнти із легеневою гіпертензією вимагають у депутатів збільшити фінансування на придбання медикаментів, яке цьогоріч скоротили аж усемеро.

 

«Сьогодні ми зібралися тут, щоби привернути увагу громадськості та депутатів до проблеми недофінансування лікування пацієнтів із легеневою гіпертензією у Львівській області. У січні прийняли комплексну програму, куди входить, зокрема, і питання легеневої гіпертензії. На цей напрям у 7 разів скоротили фінансування: з 4 млн грн до 600 тис. грн. І ситуація з цим не змінилася понині. Тому ми були змушені прийти сюди», – розповів представник Асоціації легеневої гіпертензії і президент ЛМБФ «Сестри Даліли» Андрій Гулей.

 

За його словами, торік у Львівській області на 14 хворих було виділено 3 млн 800 тис., а тепер дали 600 тис. грн на понад 40 осіб. Водночас він додав, що це дуже дороговартісне лікування: на місяць воно обходиться у більше як 40 тис. грн.

 

Також пікет влаштували і працівники Самбрірського тубдиспансеру, які вийшли на акцію проти закриття їхнього відділення. Люди тримають у руках плакати «Закриття протитуберкульозного диспансеру – геноцид української нації», «STOP закриттю Самбірського протитуберкульозного диспансеру».

 

«Ми представляємо колектив стаціонарного відділення Самбірського протитуберкульозного диспансеру, яке зараз під загрозою закриття. І це при тому, що в Україні епідемія туберкульозу і за останні два роки захворюваність зросла вдвічі. Натомість наші депутати хочуть ліквідувати наше відділення, де надають допомогу цим хворим», – розповіла медсестра Лідія Шеремета.

07.03.2017