НАБУ вручило підозру Роману Насірову.

 

Національне антикорупційне бюро України вручило підозру голові Державної фіскальної служби Романові Насірову.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

Відразу після процедури Насірова вивезли до корпусу кардіореанімації – як сказали лікарі, йдеться про інфаркт міокарда.

 

Адвокати голови ДФС стверджують, що підозру оголошували, коли Насіров був у непритомному стані.

 

У четвер працівники НАБУ провели обшуки за кількома адресами, в тому числі у центральному офісі ДФС, у рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними рішеннями голови ДФС Романа Насірова щодо податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата Олександра Онищенка.

 

Романа Насірова неодноразово викликали на допити у цій справі.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у п'ятницю вранці, що клопотатиме про арешт Романа Насірова та відсторонення з посади голови ДФСУ.

 

САП підтвердила, що Насірова притягають до відповідальності через "справу Онищенка".

 

"Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр»", – поінформували в антикорупційній прокуратурі.

 

"Роман Насіров самостійно прийняв незаконні рішення про розстрочення грошових зобов’язань вказаних підприємств, які не мали на це законних підстав та не надали належних для цього документів. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн", – зазначає САП.

 

"Розслідування "газової справи Онищенка" вимагає встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників схеми незаконного збагачення, а передусім його організаторів та бенефіціарів", – прокоментував керівник прокуратури Назар Холодницький.

 

Прокуратура мала інформацію про те, що Роман Насіров готувався вирушити за кордон, "а також існувала ймовірність знищення доказів", відтак правоохоронці й вирішили проводити у четвер низку процесуальних дій. Проте, щойно почалися слідчі дії, голова ДФСУ зліг у "Феофанії".

 

03.03.2017